Categories:

Match 1: Fnatic vs Giants
Kommentar: Efter första förlusten igår var frågan om det skulle påverka fnatics chanser i denna matchen, och till en början såg det inte speciellt bra ut för dem. En fnatic gank i toplane blir countergankad av Giants junglare och mid, och Giants går upp i en tidigt 3-0 ledning och ser ut att kunna hota fnatic. Men det som sedan sker är att fnatic är ett mycket bättre lag, och när man inte vet hur man ska använda sitt övertag som man har skapat sig själva, så blir man straffade hårt av fnatics junglare (Reignover), som var riktigt vass med sin Rengar. Giants visste inte hur dem skulle spela mot en rengar och det övertag dem fick i början spelade ingen roll, för fnatic var bara mycket bättre. fnatic är nog den största positiva överraskningen hittils i EU LCS Våren 2015.

Match 2: Gambit vs H2k
Kommentar: En galen match med massor med kills (som vanligt när gambit spelar) slutar med att gambit tar splittens första vinst, och det var efter en riktigt dålig start dessutom så grattis till gambit och H2k får vad dem förtjänar, nämligen en jädrans massa deaths.

Match 3: Roccat vs MyM
Kommentar: Det var en rätt sömnig match som Roccat vinner genom att vänta på mid-late gamen då man har kassadin och gnar som mer eller mindre inte gick och döda. Inga vidare fantasy poäng idag, tur att pinoy i gambit fick det dessförinnan.

Match 4: UoL vs CW
Kommentar: Här förväntade jag mig att Unicorns skulle vinna lätt, men ibland så händer det oväntade. Soren med cassio och Freeze med draven spelade väldigt bra så all heder till dem idag. UoL såg inte ut som ett top 3 lag idag och om dem har haft några ambitioner på att komma top 3 så måste dem bli mycket jämnare.

Match 5: Elements vs SK
Kommentar: Dagens topmatch på förhand blev söndertrasad av en lång paus p.g.a autoattack bugg av något slag och när den satte igång igen så hade elementz ett litet övertag, men en invasion för djupt in i sks jungel och dålig kommunikation, slutade med att sk flankade dem och vann den fighten med 4 vs 1 kill + baronen därefter, och det var tillräckligt med guld för att svänga matchen helt och hållet i sk’s favör. En tveksam engage igen lite senare av shook och sk får 2 torn och inhib gratis och sen i sissta fighten så går froggen och rekkles in medan dem andra 3 går bakåt, och då kan ni förstå hur denna matchen slutade. Sk bevisar varför dem är Europas bästa lag för tillfället medans Elements hade många frågetecken. Personligen tycker jag wickds val att picka rumble vs azir kändes väldigt märkligt men det kan vara ett tecken på att wickd är för dålig med andra val. Shook får även han ta på sig en del i förlusten, han hade 2 väldigt märkvärdiga engages som vände på hela matchen. I SK var Freddy och Forgiven bäst.

No responses yet

Kommentera