Categories:

Då var det torsdag och en ny omgång av lcs.

Dagens matcher i ordningen var följande:

Match 1: Giants vs Gambit
Kommentar: Det var inte ligans bästa formlag som möttes och trots att gambit spelade hyffsat tyckte jag man kunde se en viss risk i deras spel som kan få ett klart guld övertag att krympa snabbt ibland. Dem verkar ha lite svårt för att som pinoy sa ”executa” matcherna, så man vet aldrig riktigt vad som kommer ske när gambit spelar. Idag gick det dock vägen och vi får se hur långt det håller mot bättre motstånd.

Match 2: h2k vs elements
Kommentar: Jag hade på förhand lite på känn att det här kunde bli en roligt match mellan dem svenska ADC, rekkles och hjärnan, men det blev raka motsattsen istället. Matchen tog i princip slut efter 3 minuter när nyph blir hookad och dör, och ger hjärnan first blood. I mitten pushar Ryu in froggen och dem tradear kills med varandra vid ett tillfälle när shook gankar. I toppen var det resident sleeper. Tornen faller 1 efter 1 och h2k bara roterar runt och guld övertaget ökar och ökar, och när elements inte har någon vidare engage i sitt dåligt draftade lag och bara lät byggnaderna falla så förstog man ganska snabbt att dem hade givit upp. Rekkles slutade med 0/0/1 tror jag och det säger ganska mycket om hur löjligt passiva elements var i att försöka komma tillbaka i matchen med en play..

Match 3: MYM vs Fnatic
Kommentar: Mym börjar med att istället för att köra en 2v2 i toplanen, recalla med sin duo och därför bli 30 sekunder försena till lanen. Detta gjorde att rumble han bli lvl 3 innan dem kom fram till hans torn som dem sedan valde att tower divea, och en utav dem sämsta towerdivesen jag sett denna splitten slutade med att rumble får 2 kills för sitt liv i en pinsam teamplay synpunkt från mym. Sedan var det fnatic för hela slanten.

Match 4: UoL vs Roccat
Kommentar: Mitt roccat som jag trodde på före sässongen har hittils inte visat varför dem är ett topplag i EU. Denna matchen skulle dock inte vända på den trenden, utan det här var matchen då UoL vann varje lane utan ganks, och kunde göra vad dem ville för Roccat hade itne världens bästa early game comp och när alla lanes förlorar 1v1 eller 2v2 så är det i princip redan kört. Men grattis till UoL för en väl genomförd draft, där nidalee bodde i jankos jungle och roccat kunde inte göra något åt det.

Match 5: CW vs SK
Kommentar: Det här var matchen då fox steppade upp och visade att han kan vill vara med att bära detta obesegrade SK. Han vinner matchen åt sk när han först solodödar Ahri, med sin Leblanc, och sedan går ner till botlanen och rensar upp 2 kills till efter en fight där nere. Sen var det fox show som fortsatte matchen ut. SK vs fnatic nästa vecka, då får vi se om sviten är bruten eller om sk kan fixa rekordet i Eu lcs med antal vinster i rad.

No responses yet

Kommentera